Talajszövetség tanúsítvány

Büszkén mondhatjuk, hogy az Organikus termék kínálatban szereplő étrend-kiegészítőket a Talajszövetség, az „arany szabvány” címmel tanúsította, tehát a minőség garantált.

Tanúsítási folyamatuk részeként a Talajszövetség csak azoknak a vállalkozásoknak bocsátja ki az Organikus tanúsítást, amelyek megfelelnek a magas ökológiai előírásaiknak (lásd alább). Bármely „bioként” értékesített terméknek meg kell felelnie az Egyesült Királyság, az európai és a nemzetközi szintű szigorú szabályoknak. Ezek a szabályok biztosítják a fogyasztókat, hogy valóban Organikus termékeket vásárolnak, amelyek a gazdaságba vezethetők vissza.

Kattintson ide a megtekintéshez: Organikus tanúsítvány

Organikus Szabványok

A Talajszövetség szerint az ökológiai szabványok azok a szabályok és rendeletek, amelyek meghatározzák az Organikus termék elkészítésének módját. Az élelmiszerekre vonatkozó ökológiai szabványokat az Európai Unió (EU) határozza meg. Bármely, emberi fogyasztásra szánt „bio” feliratnak meg kell felelnie legalább ezeknek a szabványoknak. A szabványok az élelmiszer-előállítás minden aspektusát lefedik, az állatok jólététől és a vadon élő állatok megőrzésétől az élelmiszer-feldolgozásig és csomagolásig.

Az ökológiai szabványok biztosítják, hogy biztos lehessen abban, hogy valódi ökológiai terméket vásárol, amelyet a Talajszövetség elveivel összhangban állítottak elő – ez egy non-profit vállalkozás. Az importált ökológiai élelmiszereket előállítani és ellenőrizni kell egyenértékű szabványoknak megfelelően. Az ökológiai összetevőknek a mezőgazdasági termelőhöz történő teljes nyomon követhetőségét is biztosítani kell.

Az Egyesült Királyságban számos különféle tanúsító szerv végez ellenőrzéseket annak biztosítása érdekében, hogy a szabványokat betartják. A Talajszövetség egyike azon kevés ilyen szervnek, amelyek úgy döntöttek, hogy több területen, például a genetikai módosítás (GM), az állatok jóléte és a természetvédelem területén az EU minimumánál magasabb normákat határoznak meg.

Évente legalább egyszer ellenőrzik az engedélyezett vállalkozásokat. Számos véletlenszerű helyszíni ellenőrzést is végeznek, amelyek bejelentés nélküli.

Organikus termékeink:

Cart
Your cart is currently empty.